Slovenija
29 ogledov

Dobrodelno do defibrilatorjev za gasilce

(Foto: Arboretum Volčji Potok) Žurnal24 main
Volčji potok. V četrtek na dobrodelnem koncertu zbirali sredstva za nakupu defibrilatorjev za gasilske enote. Akciji Avtomatski defibrilatorji rešujejo življenja se še vedno lahko pridružite.

V Arboretumu Volčji Potok so se več tisoč glavi množici predstavili Orkester Slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta Friedemanna Riehleja, Tereza Halova, Nikoleta Spalasova, Monika Sramlova, Rok Golob, Slovenski komorni zbor in Tony Cetinski.

"Res je bil spektakularen koncert, v prekrasnem okolju,  z vrhunskimi izvajalci in še rešeno bo marsikatero življenje," je po koncertu dejala glavna organizatorka dogodka Barbara Novak iz podjetja Netvizija. Za izvedbo koncerta v sklopu akcije Avtomatski defibrilatorji rešujejo življenja je moči združila z Damjanom Damjanovičem, direktorjem Slovenske filharmonije, Alešem Ocepkom, direktorjem Arboretuma Volčji Potok in Janijem Podrepškom, predsednikom Združenja slovenskih poklicnih gasilcev.

Celoten izkupiček koncerta bo namenjen nakupu defibrilatorjev za gasilske enote; enako velja za sliko, ki jo je na veliko platno upodobil med koncertom upodobil Zmago Modic in bo šla zdaj na dražbo.

Še vedno lahko postanete del akcije in donirate za nakup defibrilatorjev: na 1919 pošljite besedo NAPOMOC in s tem prispevate en evro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.