Slovenija
44 ogledov

Dočakali so vlado

obisk, vlada, Podravje, Ptuj, PAHOR
1/13
Žurnal24 main
Vlada današnji obisk Podravske regije začenja na Ptuju. Mnogi so bili prepričani, da bo središče obiska Maribor in ne Ptuj s svojimi podjetji.

Še dan pred obiskom so nam na mariborski občini dejali, da “še ne vedo, ali bo župan Franc Kangler sploh nagovoril in sprejel Vlado RS”, saj niso vedeli, ali je mariborski župan v programu obiska načrtovan.

V TVM ne bo protesta
Poleg delovnega sestanka na ptujskem gradu bodo ministri opravili obiske po regiji. Gospodarska ministrica Darja Radić bo obiskala Terme Ptuj, poslovno cono Tam in Dravske elektrarne Maribor. Kot smo neuradno izvedeli, naj se ne bi posebej ustavila pri zaposlenih v podjetju TVM, kjer že 18. dan poteka stavka zaradi neizplačila plač.

Fotografije vladnega obiska na Ptuju v GALERIJI.

Tudi informacijo, da naj bi TVM-jevci pripravljali protest, je sindikalist Franjo Trojner zanikal: “Delavci so doma. Ni smiselno, da bi protestirali. Tako ali tako smo Radićevi že poslali pismo.”

Dorijan Marušič, minister za zdravje, bo med drugim v UKC Maribor govoril o onkologiji, Patrick Vlačič si bo ogledal traso avtocestnega odseka od Dražencev in se ustavil na mariborskem letališču, v Mariboru pa bodo končno dočakali obisk premierja in ministrice za kulturo v javnem zavodu Maribor 2012. Obisk bo vlada sklenila na srečanju z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki v Habakuku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.