Slovenija
8503 ogledov

Dočakali tudi že par snežink. Tako kaže s padavinami te dni.

Nevihtni oblaki
Očitno je pravega, vročega poletja res konec.

Na Kredarici je že zapadlo nekaj snežink, dokazujejo fotografije s slovenskega vrha. 

Kredarica | Avtor: Arso Arso

Danes skozi dan bo sicer oblačno s kakšno kapljo dežja, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Popoldne, dodajajo, se bodo oblaki od zahoda trgali, nastale bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem do 25 stopinj.

Tudi jutri bo spremenljivo, na vzhodu sprva pretežno oblačno. Predvsem popoldne bodo možne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 24 stopinj.

Vstop v nov teden bo sprva spremenljivo oblačen, v ponedeljek in torek kaže na možnost ploh in neviht, v sredo, na prvi šolski dan, pa bo večinoma sončno. 

Napoved od 1. do 5. septembra

Od srede do nedelje vremenska slika kaže, da bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki se bo iznad Atlantika prek srednje Evrope razširilo tudi nad kraje južno od Alp. V petek nas bo prešla oslabljena višinska motnja. V višinah bodo prevladovali severozahodni vetrovi, v nižjih plasteh pa vetrovi vzhodnih smeri, pojasnjujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da od srede do nedelje kaže na povečini sončno vreme s popoldansko kopasto oblačnostjo in zelo majhno verjetnostjo za nastanek ploh. Jutranje temperature bodo okoli 10, najvišje dnevne pa večinoma med 20 in 25 stopinjami.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.