Slovenija
258 ogledov

Docent je kriv

Boris Kostanjevec je bil po sodbi vidno razočaran, marca pa mu bodo prav tako za Žurnal24 main
Študentsko delo. Zaradi slabih 500 evrov vredne napotnice obsojen na pogojno zaporno kazen.

Zaradi zlorabe položaja in ponareditve poslovnih listin je včeraj mariborsko sodišče Borisu Kostanjevcu, docentu z mariborske pravne fakultete, dosodilo šest mesecev zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta.

Prišla njegova sinova
Odsoten. Radeta Šobota, ki je bil sicer navzoč na vseh obravnavah, na katerih se je v dokaznem postopku zvrstilo več kot 20 prič, včeraj ni bilo. Sta pa na klopeh sedela sinova Radiša in Danijel, ki sta si vse izrečene besede sproti beležila na papir.

Leta 2002 je namreč kot vodja oddelka za gospodarske in finančne zadeve na Univerzi v Mariboru prek napotnice izplačal dobrih 460 evrov dijaku Radiši Šobotu za delo, ki ga ta ni nikoli opravljal. Štiri leta pozneje ga je ovadil oče dijaka Rade Šobot, ki je bil sicer do spora v ulici, kjer stanujejo, docentov prijatelj.

"Nimam besed, ne bi komentiral," je bil po sojenju kratek Kostanjevec, ki je v svojem zagovoru sicer poudaril, da ni kriv in da tudi univerza pri pregledu njegovega dela ni ugotovila nepravilnosti. Njegov zagovornik Daniel Planinšec pa je nemudoma napovedal pritožbo. "Sodišče je takšno obtožnico izreklo, čeprav je sklenilo, da se Kostanjevec s tem denarjem ni sam okoristil," je bil jasen Planinšec. Okrožni državni tožilec Bojan Misja pa bo o morebitni pritožbi še razmislil, saj je poleg zaporne predlagal tudi denarno kazen v višini dva tisoč evrov, ki pa jo je sodnica Vanja Verdel Kokol zavrnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.