Slovenija
65 ogledov

Dodatek se jim le obeta

Novinarka koprskega radia in sindikalna zaupnica Irena Cunja še ne ve, ali bodo Žurnal24 main
RTV. Novinarji v koprskem centru tožijo zaradi dodatka za dvojezičnost.
Dodatek za dvojezičnost

Kot učitelji in vzgojitelji. Sindikat novinarjev Slovenije si je prizadeval, da bi imeli novinarji RTV v Kopru in Lendavi enak dodatek za dvojezičnost, kot ga imajo na dvojezičnih območjih zaposleni v šolstvu in otroškem varstvu. Nekaj novinarjev je proti RTV tudi sprožilo tožbe.

Uradno ne vem, da bi bila kakšna ponudba za poravnavo,” pravi Ida Kogej, ki si je v imenu Sindikata novinarjev Slovenije prizadevala, da bi imeli novinarji RTV centrov v Kopru in Lendavi enak dodatek za dvojezičnost, kot ga imajo na dvojezičnih območjih zaposleni v šolstvu in otroškem varstvu. Ta dodatek znaša od 12 do 15 odstotkov osnovne plače.

Neuradno dve ponudbi
Po neuradnih informacijah je namreč vodstvo RTV dvema izmed 12 novinarjev, ki so zato tožili zavod, ponudilo poravnavo. Poleg tega so na RTV v letni načrt za letos vključili tudi dodatek za dvojezičnost, saj pričakujejo, da ga bodo morali izplačati.

Številne nejasnosti

Vključili smo tudi dodatek za dvojezičnost, saj pričakujemo, da ga bomo morali izplačati.
RTV

Sindikalna zaupnika v Regionalnem RTV centru Koper – Capodistria Irena Cunja in Boris Maljevac sta glede dodatka povedala, da za zdaj še ni jasno, kdaj naj bi ga začeli prejemati in kolikšen bo. Poleg tega novinarji pričakujejo izplačilo za nazaj. RTV je sicer na vlado naslovil pobudo za omejitev tega dodatka zgolj na tiste novinarje, ki jezik narodnosti dejansko uporabljajo. Včeraj smo na odgovore vodstva čakali 
zaman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.