Slovenija
30 ogledov

Dodatek za aktivnost tudi prostovoljcem

CSD Moste-Polje Saša Despot
Socialna zakonodaja. Javna razprava zaključena, sledi obravnava predlogov. Začetek veljavnosti leta 2014.

"Spremembe seveda prinašajo tudi dodatna finančna sredstva, zato vseh predlogov in idej ne bo mogoče uresničiti," ob zaključku javne razprave o spremembah socialne zakonodaje, ki naj bi začela veljati januarja prihodnje leto, pravijo na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Sindikati pa že opozarjajo na nekatere težave.

Do dodatka za aktivnost ob socialni pomoči naj bi bili po novem upravičeni tudi volonterski pripravniki in prostovoljci. V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije pravijo, da bodo zato v nevladnih organizacijah popravljali svojo kadrovsko zasedbo s prostovoljci namesto z redno zaposlenimi, ti pa bodo upravičeni do okoli 420 evrov socialne pomoči, kar bi lahko pripeljalo do anomalij. Znova so opozorili na problematiko omejitve dedovanja pri dolgotrajnem prejemanju socialne pomoči ali varstvenega dodatka, zaradi česar se je število prejemnikov zmanjšalo za tri četrtine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.