Slovenija
93 ogledov

Dodatek za velike družine letos 23.311 prejemnikom

Velika družina Shutterstock
V sredo, 12. aprila, bo 23.311 družin, ki imajo tri ali več otrok, prejelo dodatek za veliko družino.

Enkratni letni znesek za družino s tremi otroki znaša 395 evrov, za družino s štirimi ali več otroki pa 480 evrov. Ta letni prejemek  bo letos na račun dobilo 23.311 družin.

Pravico do dodatka ima le eden od staršev, pod pogojem, da ima eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v Sloveniji in izpolnjuje premoženjski cenzus, ki znaša 64 odstotkov povprečnega mesečnega dohodka na družinskega člana oziroma 659,30 evra na družinskega člana.

Centri za socialno delo odločajo po uradni dolžnosti  

Za vse upravičence do otroškega dodatka in za vse, ki so v letu 2016 vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino, center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti, kar pomeni, da ni treba vlagati posebne vloge.

Ministrstvo za delo napoveduje, da že kmalu tudi teh vlog ne bo potrebno oddajati vsako leto. Po vzoru dohodninskih izračunov naj bi konec letošnjega leta upravičenci do socialnih transferjih, o katerih se odloča vsako leto znova, dobili avtomatizirano odločbo kar na dom.

Komentarjev 6
  • smejka 08:47 12.april 2017.

    Nehajte no.Odgovorni starši bodo denar zagotovo pametno porabili.Se pa povsod pojavijo tudi taki, ki ne znajo ali ne morejo uporabljat pravih potez.

  • Pepe007 07:04 12.april 2017.

    Pa še eno agencijo lahko ustanovimo na ta račun, da bo spremljala promet z boni :)

  • Pepe007 07:03 12.april 2017.

    Genialno. Po možnosti vnovčljivih pri samo enem poslovnem subjektu in to takem, ki ima najdražje artikle. Da si malo popravi sliko glede prometa in dobička. Velik del EU že ima enotni bon za hrano. Imenuje se €.