Slovenija
49 ogledov

Dodatni parkomati po Ljubljani

Parkomat Anže Petkovšek
Na območju Novih Poljan in Kodeljevega 1 so danes začeli delovati parkomati. Z današnjim dnem bodo stanovalci lahko kupili tudi dovolilnice za parkiranje. V Ljubljani je bilo sicer doslej postavljenih 478 parkomatov, od tega je trenutno poškodovanih oziroma uničenih 37.

Dovolilnice za parkiranje na območju Novih Poljan in Kodeljevega 1 lahko stanovalci pridobijo v času uradnih ur na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet na Trgu Mladinskih delovnih brigad. Kot piše na spletni strani občine, morajo imeti stanovalci s seboj veljavno prometno dovoljenje in osebni dokument, številko stanovanjske enote ter svojo davčno številko.

Poleg stanovalcev s stalnim bivališčem so sicer do dovolilnic za parkiranje upravičeni tudi stanovalci z začasnim prebivališčem na območju parkiranja.

Za območje cone 3 se lahko izdajo do tri parkirne dovolilnice. Za prvo vozilo ta znaša 60 evrov, za drugo 120 evrov in za tretje 180 evrov na stanovanjsko enoto. Ob izdaji parkirne dovolilnice pa morajo upravičenci plačati sorazmerni del letne takse ter upravno takso v znesku 4,54 evra. Na MOL še opozarjajo, da je možno zgolj plačilo s plačilnimi karticami.

V letošnjem letu MOL načrtuje postavitev parkomatov še na območju Kodeljevega 2, in sicer od Povšetove ulice proti Grubarjevem prekopu. Po spremembi odloka o urejanju prometa v občini pa nameravajo parkomate postaviti tudi na Litostrojski cesti. Spremembo bo mestni svet MOL obravnaval predvidoma maja.

Komentarjev 7
  • dragec 19:51 01.april 2015.

    razbijajte, Zoki ima pare??????

  • Papaja Popi 16:24 01.april 2015.

    Ne dajaj jim idej.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:36 01.april 2015.

    "V letošnjem letu MOL načrtuje postavitev parkomatov še na območju.... "Ma najboljš da kr po celem mestu dajo parkomati zgradit. To je ultimativni cilj za pobiranje denarja.