Slovenija
41 ogledov

Dodatno se bodo zadolžili

Štihcu bo poleg dosedanjega podžupana pomagala tudi podžupanja. (Foto: Saša Desp Žurnal24 main
Občinski proračun. Dobra polovica odhodkov za investicije, Štihec zdaj z dvema podžupanoma.

Če bodo mestni svetniki sprejeli predlog proračuna, se bo Mestna občina Murska Sobota letos dodatno zadolžila za 1,2 milijona evrov. Dolg občine znaša pet milijonov evrov, župan Anton Štihec pa načrtuje dodatne investicije. “Letošnji proračun je vreden 23,4 milijona evrov, kar je za dober milijon manj kot lani. Slaba polovica sredstev je namenjena za investicije, recimo obnovo ogrevalnega sistema v mestu in projekt vrtine v Fazaneriji,” izpostavlja župan. Ta je konec leta v proračunu sicer zabeležil negativno stanje. “Od podjetja Komunala nismo dobili 660 tisoč evrov za amortizacijske stroške, 800 tisoč evrov pa smo za opremo prenovljene gledališke dvorane pričakovali od ministrstva za kulturo,” pojasnjuje.

Imel bo dva podžupana
Pri vodenju občine bosta Štihcu od zdaj pomagala dva podžupana. Dosedanji podžupan Jože Casar iz DeSUS bo odgovoren za negospodarske dejavnosti, zdravnica Simona Čopi iz vrst Modre liste pa bo pomagala pri družbenih dejavnostih. “Pogovarjali smo se tudi o morebitnih podžupanih iz opozicije, a se nam ni uspelo dogovoriti,” sklene Štihec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.