Slovenija
14 ogledov

"Dogodka ni bilo mogoče preprečiti"

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Interni nadzor v koprskem zaporu je potrdil, da napada zapornikov ni bilo mogoče preprečiti in predvideti, so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

24. aprila so se namreč v koprskem zaporu sprli zaporniki. Eden izmed obsojencev je napadel druga dva obsojenca in enega od njiju huje poškodoval.

Kot smo poročali, je 27-letni zapornik vstopil v sobo 39-letnega zapornika iz Ljubljane, ga najprej polil z vrelo kavo in nato večkrat zabodel. Ob izstopu iz sobe je naletel na 32-letnega zapornika iz Pirana in ga porezal.

Komisija, ki je izvedla interni nadzor, je po opravljenem razgovoru z ožjim vodstvom zavoda in pravosodnimi policisti, ki so bili pristoni pri dogodku, izvedla rekonstrukcijo dogodka na sami lokaciji.

"Interni nadzor je potrdil, kar je bilo za javnost že sporočeno ob dogodku, da konfliktov oziroma situacije, ki je bila nenadna, ni bilo možno predvideti in preprečiti. Pravosodni policisti so ob dogodku ustrezno in strokovno ukrepali ter preprečili nadaljnje obračunavanje med obsojenci, ki bi se lahko končalo s še hujšimi posledicami," so v sporočilu za javnost zapisali v Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

Dodali so še, da je vodstvo zavoda o dogodku takoj obvestilo policijo, ki vodi nadaljni postopek. Poleg tega pa je tudi ločilo obsojence, da ne bi prišlo do novih konfliktov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.