Slovenija
42 ogledov

Dogoše so zaprte

Odlagališče Dogoše je zaprto od torka prejšnjega tedna. Sicer pa naj bi bilo dok Žurnal24 main
Smeti. Odlagajo lahko samo še gradbene odpadke.

"Res je, da je odlagališče v Dogošah zaprto,”"odgovarja Irena Bartok, direktorica komunalnega podjetja Snaga, in pojasnjuje: “Tja ne vozimo več ločenih gospodinjskih odpadkov, ampak samo še gradbene. Mariborski inšpektor za okolje in prostor nam je namreč prepovedal nadaljnje odlaganje.

Sicer je Snaga v Dogošah od 15. julija odlagala smeti brez dovoljenj, a kot so pojasnjevali, so želeli odlagališče napolniti s smetmi in ga nato sanirati. Snaga se je na odločbo o zavrnitvi podaljšanja dovoljenja, ki jo je izdala Agencija RS za okolje, pritožila, a kot pove Bartokova, odgovora še niso prejeli.

"Težava je, ker imamo zdaj dve kopici komunalnih odpadkov, na sredini pa luknjo. Manjka nam 5 tisoč ton odpadkov in načrtovali smo, da bomo luknjo zapolnili do konca leta. Zdaj jo zapolnjujemo samo še z gradbenimi odpadki, ki pa jih je v mariborski občini premalo, zato jih bomo morali izredno pripeljati, kar bo povzročilo dodatne stroške. Ne vemo še, kako bo deponija delovala zaradi tega tampona na sredini," dodaja Bartokova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.