Slovenija
17 ogledov

Dogovor s policisti do konca tedna?

slovenija 28.05.08 Gregor Virant minister za javno upravo RS Slovenije, portret, Saša Despot
Virant je glede dogovorov s policijskim sindikatom glede stavke optimističen. Pravi, da bi do dogovora lahko prišli do konca tega tedna ali sredine naslednjega.

Predstavniki vlade in Policijskega sindikata Slovenije (PSS) so zaključili današnji krog pogajanj o stavkovnih zahtevah sindikata. Tudi tokrat so nekoliko zbližali stališča, s pogajanji pa nadaljujejo v četrtek. Minister za notranje zadeve Gregor Virant je izrazil pričakovanje, da bo dogovor sprejet do konca tega ali sredine prihodnjega tedna.

Več konkretnega ni mogle povedati, saj se ne želijo pogajati pred kamerami. "Danes dvomim, da bomo prišli do dogovora, lahko pa do konca tega tedna ali sredine naslednjega," je dejal.

Ob tem je minister opozoril, da ima vlada svoje meje, preko katerih ne more iti. Glavna takšna je enoten plačni sistem, saj se vlada po njegovih besedah ne more zavezati k parcialnemu dvigu plač policistov mimo ostalega javnega sektorja oziroma kolektivne pogodbe za javni sektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.