Slovenija
171 ogledov

Dohodke pa so jim zarubili

Sojenje v primeru Zbiljski gaj Anže Petkovšek
Dobrih osem let po razkritju domnevnih goljufij pri gradnji naselja Zbiljski gaj so na ljubljanskem sodišču začeli soditi Andreju Rezarju, Samu in Zdenki Škodlar ter Rajku Župancu.

"Andrej Rezar je vedel, da je podjetje Mebles prezadolženo in ima neprestano blokiran račun, s čimer je oškodovalo upnike," izhaja iz obtožnice, ki jim jo je prebralo tožilstvo. Četverica naj bi namreč z negospodarnim poslovanjem Mebles, investitorja gradnje, spravila v stečaj.

Brez dohodkov

Škodlar je sodišče še prej pozval, naj začetek sojenja preloži do ponedeljka, ko se sicer predvideva nadaljevanje. "Do tega trenutka mi ni uspelo najti zagovornika. Včeraj sem se za zastopanje dogovoril z odvetnico, ki pa danes ni mogla z menoj," je pojasnjeval.

Sodnica njegovi prošnji po preložitvi sojenja ni ugodila. "Postopek traja že šest let, sojenje pa bi se moralo začeti že junija," je bila neomajna sodnica. Škodlar naj bi brez zagovornika sicer ostal zaradi slabega finančnega položaja. "Meni so zarubljeni dohodki, mami pa pokojnina, zato naju preživlja njen brat," je o sebi in mami Zdenki zatrdil Škodlar.

Noben od štirih obtožencev se danes ni zagovarjal pred sodiščem. V preiskavi pa so vsi zanikali, da bi kogarkoli kakorkoli oškodovali. Samo Škodlar je v preiskavi tako dejal, da je bil projekt Zbiljski gaj žrtev požrešnosti bank.

Sojenje se bo nadaljevalo 19. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.