Slovenija
16 ogledov

Dohodnina bo v petek na računih

zivljenje 21.05.13. denar, evro, kovanci, ankovci, foto: shutterstock Shutterstock
Rok za doplačilo je danes teden. Že v petek pa gre na pošto drug sveženj izračunov.

Davčna uprava (Durs) bo v petek na račune dohodninskih zavezancev nakazala skoraj 70 milijonov evrov. Tistim, ki jim je informativni izračun poslala v prvi tranši, bo namreč vrnila preveč plačano dohodnino za lani. Dohodnino bo dobilo vrnjeno 253.775 ljudi, vsak pa bo v povprečju dobil 275,61 evra.

Dobrih 200 tisoč dohodninskih zavezancev (221.883), ki so informativne izračune prejeli v začetku aprila, pa bo moralo dohodnino doplačati. Povprečni znesek doplačila je 223,85 evra, rok za plačilo pa je ponedeljek, 3. junija. Skupno bodo ti zavezanci doplačali skoraj 50 milijonov evrov dohodnine.

Prihaja že drugi sveženj

V petek bo Durs odpremil drugi sveženj informativnih izračunov, dobili jih bodo predvsem tisti, ki so uveljavljali vzdrževane družinske člane, prejemali dohodke iz oddajanja premoženja v najem od fizičnih oseb ali so imeli dohodke iz dejavnosti ali katastrske dohodek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.