Slovenija
20 ogledov

Dokler ne bo pošte iz Srbije, ne bo sojenja

TZlepotazdravje 28.06.12, droga, heroin, igla, foto: shutterstock Shutterstock
Domnevni tihotapci, ki so v priporu že dobro leto, ne priznavajo grehov in izločajo dokaze.

Šest domnevnih tihotapcev heroina iz Turčije in Južne Amerike, ki jih je policija aretirala septembra lani, do nadaljnjega ostajajo v priporu. Ljubljansko sodišče, na katerem šesterici že od maja poskušajo začeti soditi, je namreč včeraj postopek do nadaljnjega odložilo.

Izločili bi dokaze

Maja, ko je sodišče šesterici ponudilo, naj priznajo krivdo in se v zameno s tožilstvom pogodijo za kazen, so člani domnevno širše mednarodne kriminalne združbe to ponudbo zavrnili. Namesto tega so zahtevali, naj sodišče ne upošteva domnevno obremenilnih dokazov, zlasti njihovih telefonskih pogovorov, ki jih je prestregla policija v Srbiji, ko je sledila celotni mednarodni združbi. Sodišče v to ni privolilo in dokazov ni izločilo. Šesterica se je zato pritožila na višje sodišče; to jim je ugodilo in ljubljanskemu sodišču odredilo, naj še enkrat presodi, prej pa preveri, kako točno je policija v Srbiji te dokaze zbrala. Zato je sodišče včeraj zaslišalo kriminalista, ki je bil pri nas zadolžen za koordinacijo preiskave. Ta je sodišču zagotovil, da so vsi ti dokazi zakoniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.