Slovenija
96 ogledov

Dokončen pogreb telefonov Blackberry

Leroy Smith je na spletu našel izčrpne napotke, ki so ga vodili skozi porod. (Fo Žurnal24 main
Kanadski Blackberry, ki je pomembno sooblikoval trg pametnih mobilnikov, je sporočil, da bo proizvodnjo mobilnih aparatov oddal indonezijskemu partnerju, sami pa se bodo osredotočili na razvoj softwara in drugih storitev.

Pod mobilne slušalke, ki so jih doslej proizvajali pri Blackberryju, bo po novem podpisan PT Tiphone Mobile Inonesia Tbk, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Blackberry, ki je bil sicer še pred desetletjem eden od vodilnih proizvajalcev pametnih telefonov, se danes sooča s številnimi težavami. Trg obvladujejo ameriški velikan Apple in telefoni s sistemom Android, tržni delež Blackberryja pa je danes manjši od enega odstotka. V kanadskem podjetju so se zato osredotočili predvsem na software in razvoj varnostnih aplikacij.

Podjetje Blackberry ob tem kljub številnim ukrepom še naprej posluje z izgubo. Ta je v drugem četrtletju, ki se je za podjetje končalo avgusta, znašala 372 milijonov dolarjev (332,5 milijona evrov).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 09:12 29.september 2016.

    Avtor tega prispevka ne ve niti tega, da BB ni podjetje ampak blagovna znamka. Kanadski proizvajalec ina naziv RIM (Research in motion), Bleckberry je samo blagovna znamka.