Slovenija
109 ogledov

Doktor bi brezplačno pravno pomoč

Slovenija 27.11.11, rok snezic, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Rok Snežič. Včeraj je mariborsko okrožno sodišče prejelo vlogo za podaljšanje plačila predujma stroškov za osebni stečaj doktorja davčnih utaj.

Mariborsko okrožno sodišče je včeraj prejelo prošnjo Roka Snežiča, davčnega svetovalca, da mu podaljša rok za plačilo predujma za začetek postopka uvedbe osebnega stečaja. Snežič je sicer vlogo za osebni stečaj še v nedeljo v pogovoru za Žurnal24 zanikal, a dokumenti, ki smo jih pridobili, kažejo, da ni govoril resnice.

Vlogo za osebni stečaj je spisal že konec septembra. Oktobra mu jo je okrožno sodišče zavrnilo kot nepopolno, Snežič je nato vložil prošnjo za brezplačno pravno pomoč oziroma za oprostitev plačila predujma stroškov stečajnega postopka v višini dobrih dveh tisočakov.

Ker je bila njegova prošnja zavrnjena, se je podpisal pod novo, tokrat prosi za podaljšanje roka plačila predujma. Sodišče o tem še ni odločilo.

Kaj je navedel v vlogi

V vlogi za začetek osebnega stečaja je Snežič sicer med drugim zapisal, da se je leta 2004 zadolžil pri Lidiji Zrnić iz Banja Luke za 600 tisoč evrov, pri podjetju Dagor iz istega mesta za 700 tisoč evrov, nato čez štiri leta pri svoji babici Mariji Juvan za 400 tisočakov, državnemu pravobranilstvu pa da je dolžan 330 tisoč evrov. Zapisal je tudi, da je leta 2003 padel v kremplje zasvojenosti igre na srečo in zapravljal v različnih kazinojih po Hrvaškem in v BiH ter da je zdaj le polovično zaposlen v podjetju Imperij davčnega svetovanja, kjer na mesec prejema 306 evrov neto. To naj bi bil njegov edini prihodek, drugega premoženja pa da nima, tudi avtomobila ne. Ocenjuje, da v tej krizi zaposlitve tudi ne bo dobil. Svoj dolg pa da bo v bližnji prihodnosti le težko odplačal.

Ostal bo na cesti

Zanimivo ob tem je še, da je v vlogi za osebni stečaj sodišču še potožil, da bo najverjetneje v kratkem ostal brez strehe nad glavo, saj da so upniki že vložili izvršbe zoper vse njegove nepremičnine. Naj spomnimo, da smo pred dnevi razkrili, da je izvršbe na njegove nepremičnine (v Fiesi in Mariboru) dejansko vložila njegova babica Marija Juvan, ki je nanje vpisana z najvišjo možno hipoteko in je tudi prva upnica. Juvanova nas je minuli teden, ko so jo zaprosili za komentar, napotila po razlago kar k svojemu vnuku. Sicer pa sta oba prijavljena v Mariboru v isti ulici, le z različnima hišnima številkama.

Nov član družine, ki mu posoja

V zgodbah doktorja davčnih utaj Roka Snežiča se je sicer pojavil tudi novi sorodnik (ob očetu in babici), tokrat je to bratranec, ki je, kot je zapisal Snežič v svoji vlogi za osebni stečaj, v proračun junija vplačal 150 tisočakov. Snežič napoveduje, da se bo prioritetno zavzel za poplačilo dolga do pravobranilstva in da mu je njegova družina pri tem obljubila pomoč, za vse ostale dolgove pa sodišče naproša za odpis obveznosti, saj bo le tako lahko začel znova tudi svojo podjetniško pot.

Komentarjev 7
  • ac-dc 15:02 19.november 2013.

    Predlagam, da začnemo za reveža zbirat plastične zamaške.

  • 1111 13:57 19.november 2013.

    Žlostno je, da država ne upa ukrepat, ker ima toliko dreka na glavi...a naj zaprejo sami sebe?

  • Lavdan 10:55 19.november 2013.

    Tole državo lahko nateguje vsak lopov. V trenutku ko je napovedal stečaj bi ga morali zapreti. Za vsak stečaj bi moral nekdo odgovarjati, a pri nas kot kaže nihče.