Slovenija
2 ogledov

Dokumente izdajal kar minister Pličanič

Senko Pličanič na obisku ljubljanske upravne enote
1/7
Boštjan Tacol
Minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič je danes obiskal Upravno enoto Ljubljana. Z obiskom je opozoril na potek osebnih listin večjemu številu državljanov in jih poskušal na ta način spodbuditi, da si čim prej uredijo dokumente.

Letos namreč poteče veljavnost več kot 47 odstotkom potnih listov in skoraj 24 odstotkom osebnih izkaznic. Med obiskom upravne enote se je Pličanič seznanil tudi s postopkom na okencu in ob pomoči zaposlenih prevzel vlogi za izdajo osebnega dokumenta in jih nekaj tudi izdal. Sistem za izdajanje osebnih dokumentov je po njegovih besedah zelo enostaven, uporaben tako za uradnike kot za stranke.

"Sistem odlično deluje in tudi upravna enota je odlično organizirana in vse teče gladko," je ocenil minister. Pličanič, ki je prejšnji teden obiskal Upravno enoto Pesnica, je povedal, da je izkušnja z delom na okencu upravne enote enaka. Ob tem je pojasnil, da je ljubljanska upravna enota po številu zaposlenih velika kot ministrstvo za pravosodje in javno upravo, Upravna enota Pesnica pa je majhna, vendar je vzdušje na obeh upravnih enotah podobno, učinkovitost pa enaka.

Zmogli bodo tudi naval

Pri izdaji osebnih dokumentov Pličanič sicer ne vidi več možnosti za izboljšavo, vendar po njegovih besedah noben sistem nikoli ni tak, da ga ne bi bilo mogoče izboljšati. V letu 2012 poteče veljavnost 491.908 potnih listov oziroma 47,26 odstotka in 391.115 osebnih izkaznic oziroma 23,90 odstotka, največ prav meseca julija, so pojasnili na ministrstvu.

Glede na veliko število osebnih dokumentov, ki jim letos poteče veljavnost, je minister po pogovoru z načelnikom ljubljanske upravne enote Dušanom Verbičem ocenil, da bodo zmogli tudi v primeru večjega navala. Za zdaj pa daljšega čakanja po njegovih besedah ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.