Slovenija
22 ogledov

Dolarje policist v žep

Katarska delegacija, ki je julija obiskala predsednika republike in vlade, je sl Žurnal24 main
Preiskava. Policijski šef osumljen, da je sam pospravil okoli 15 tisoč dolarjev katarske zahvale.

Darilo. Katarska delegacija, ki je konec julija obiskala Slovenijo, je ob odhodu vodji policijske kolone v zahvalo izročila bogato nagrado, ure in denar.

Za dobro opravljeno delo so Katarci policijskemu šefu dali nekaj ročnih ur znamke Bvlgari in okoli 15 tisoč dolarjev. A razdelil je le ure, denar pa pospravil v žep, nam je prišepnilo več virov v policiji.

Zadeva že pri tožilcih
Da so opravili notranjo preiskavo, so nam potrdili tudi na policiji. “Ker gre za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, smo zadevo predali specializiranemu oddelku za pregon organiziranega kriminala pri vrhovnem državnem tožilstvu,” je potrdil Leon Keder. Pojasnil je, da bodo zoper policista ukrepali v skladu s predpisi, ki urejajo delovnopravno zakonodajo.

Cene ur bvlgari, ki so si jih razdelili policisti, so od treh evrskih tisočakov navzgor. Viri sicer pravijo, da je pri tujih delegacijah, posebno iz arabskega sveta, navada, da osebje ob odhodu nagradijo, če so z njim zadovoljni.

Pri Türku in Pahorju
Obisk. Na dvodnevnem obisku sta se julija mudila emir države Katar šejk Hamad bin Khalif Al Thani in šejk Mozah bint Nasser Al Missned. Sestala sta se s predsednikom republike Danilom Türkom, predsednikom vlade Borutom Pahorjem ter nekaterimi ministri. Katarci želijo v Sloveniji vlagati, med drugim bi kupili Palace.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.