Slovenija
17 ogledov

Dolenjci na Mercatorjevem testu

Najboljšo ponudbo za Mercator je res dal Agrokor, pravi bančnik. (Foto: Saša Des Žurnal24 main
Način zbiranja Mercatorjevih pik, kot ga poznamo, bo po novem letu po vsej verjetnosti le še spomin. Najboljši sosed se bo namreč zvestim kupcem poskušal približati na podoben način kot drugi večji slovenski trgovci.

Bralec iz okolice Krškega nam je namreč poslal fotokopijo obvestila, ki ga je dobil iz Mercatorja, v katerem ga trgovec obvešča o spremembah pri poslovanju z njihovo kartico zvestobe v petih nakupovalnih centrih v Krškem in v Brežicah.

"Zdaj boste uporabniki kartice Mercator Pika ugodnosti deležni takoj in ob vsakem nakupu, ne glede na izbran način plačila!" so zapisali na obvestilu in dodali, da bo testno obdobje samo v omenjenih trgovinah potekalo do prvega februarja 2012. Novost pa so tudi tako imenovani Pika kuponi, ki jih bodo kupci prejeli na začetku vsakega meseca. Z njimi bodo lahko ves mesec "štiri privlačne izdelke" kupovali do 40 odstotkov ceneje.

Mercator obvestilo. | Avtor: Bralec Žurnala24 Bralec Žurnala24
Da v Mercatorju pripravljajo spremembe glede njihove kartice zvestobe, so za zurnal24.si potrdili že prejšnji teden.

Dejali so, da ugodnosti za kupce, vključno s kartico zvestobe, ne bodo ukinili, "kakšne ugodnosti bo omogočala kartica Pika in kakšni bodo dejanski mehanizmi koriščenja ugodnosti, pa še pripravljamo in testiramo".

Da so novo strategijo začeli uvajati na Dolenjskem, pa smo poročali že v sobotnem Žurnalu.

Kako kupce nagrajuje konkurenca?

Podoben sistem nagrajevanja kupcev, kot jih najboljši sosed testno uvaja v petih trgovskih centrih na Dolenjskem, sicer poznajo tudi drugi večji slovenski trgovci. Kot je razvidno iz njihovih spletnih strani, Spar tako kupcem omogoča pridobitev Spar plus kartice, na katero vam pri nakupu določenih izdelkov del kupnine vrnejo in jo lahko unovčite ob naslednjem nakupu. Prav tako pa so imetniki kartice deležni tudi popustov in ugodnosti pri posebej izbranih izdelkih.

Kartico zvestobe lahko dobite tudi pri Leclercu, kjer imajo sistem Bon E.Leclerc. Pri določenih izdelkih se vam podobno kot pri Sparu del kupnine zapiše na kartico, kjer se vam sešteva.

Ob naslednjem nakupu lahko kupnino porabite. Sistem zvestobe poznajo tudi v Tušu. Če postanete član njihovega Tuš kluba, potem lahko vsak mesec v njihovih trgovinah določene izdelke kupujete ceneje, prav tako pa lahko privarčujete pri potovanjih, na bencinskih servisih in v restavracijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.