Slovenija
21 ogledov

Dolenjec materi grozil, da jo bo ubil

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Novo mesto. Policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja moškemu, ki že več let izvaja psihično in fizično nasilje nad svojo mamo. Grozil ji je, da jo bo ubil.

Novomeški policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da naj bi 41-letni moški že več let izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo mamo. "O tem, kaj se dogaja, so nas obvestili drugi. Lahko potrdim le, da se na nas ni obrnila žrtev sama," nam je dejala Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto.

Moški naj bi mamo žalil, ji grozil, da jo bo ubil, ter jo pretepal. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, so mu policisti izrekli ukrep prepovedi  približevanja.

Ta velja 48 ur, nato pa mora preiskovalni sodnik odločiti, ali bo ukrep podaljšal ali ne. Prepoved približevanja lahko podaljša za največ 60 dni. Policisti bodo sicer osumljenca ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.