Slovenija
19 ogledov

Dolenjska košarkarska evforija

Košarkarji Krke so na krilih fanatičnih navijačev v Tivoliju slavili tretji nasl Žurnal24 main
Slavje. Košarkarji Krke so navijačem pričarali vroč in nepozaben začetek poletja.

Novo mesto. “Sezona je imela vzpone in padce, a navijači smo bili s krkaši v dobrem in slabem! Na koncu se nam je vse poplačalo. Vse slabe tekme se pozabijo, ko premagaš Union Olimpijo v Tivoliju in ko skupaj z nami navija vsa dolenjska publika,” je v imenu navijačev Keltov povedal Domen Eršte.

Tretji naslov državnih prvakov je v dolenjski prestolnici toliko bolj navdušujoč, saj so Dolenjci nanj čakali kar sedem let. “Četrtič sem že slovenski prvak, a vedno znova je občutek fenomenalen. Sploh pa danes, ko nas je ta prekrasna publika ponesla, da smo igrali perfektno in na koncu zasluženo osvojili naslov. Kar smeji se mi od sreče,” je po tekmi dejal Smiljan Pavič, ki je postal tudi MVP-igralec letošnjega finala.

Osvojeni naslov ni le prestiž, pač pa tudi velika obveznost, ki bo v novi sezoni zahtevala trdo delo za izpolnitev še višje postavljenih ciljev,” pa je ob slavju, ki se v Novem mestu še ni poleglo, razložil predsednik kluba Brane Kastelec. Državne prvake bo danes sprejel tudi novomeški župan Alojzij Muhič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.