Slovenija
200 ogledov

Dolenjski policisti ovadili tuja podjetnika

Profimedia
Tuja podjetnika so dolenjski policisti ovadili zaradi davčnih utaj in ponarejanja poslovnih listin

Novomeški kriminalisti so srbskega državljana in gospodarsko družbo, ki jo je zastopal, kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj davčne zatajitve, ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Ponarejanja ali uničenja poslovnih listin pa bremenijo državljana Italije, ki je zastopnik slovenske gospodarske družbe, so sporočili s policije.

Srbski državljan je v okviru gospodarske dejavnosti pridobival rabljena motorna vozila z območja držav članic EU, ki jih je kasneje izvažal v eno izmed držav izven unije. Pri tem je na podlagi lažnih računov z nižjo prodajno vrednostjo na letni ravni znižal dejanske prihodke, s čimer je gospodarski družbi pridobil protipravno premoženjsko korist več kot 340.000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kriminalisti so obravnavali tudi italijanskega državljana, osumljenega storitve 35 kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Med preiskavo so ugotovili, da je uvažal lesene pelete, ki jih je nato po lažnih računih prodajal v drugo državo članico EU, pri čemer listine niso verodostojno izkazovale dejanskega posla.

Kot so še zapisali, je policija zadevo obravnavala na podlagi predhodnih ugotovitev Fursa, postopek pa je usmerjalo pristojno državno tožilstvo. Ovadili so tudi pravno osebo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.