Slovenija
3900 ogledov

Klic na pomoč: "Doletela nas je velika nesreča!"

1/4
Facebook
Muce so ostale brez strehe nad glavo.

Včeraj smo poročali o požaru v Kopru, v tamkajšnjem zavetišču za mačke. Prostovoljke iz društva Mačja preja, ki upravlja z zavetiščem ob Tribanski cesti, so sporočile, da je v srhljivi nesreči vseh 40 mačk preživelo, vendar jih pet še vedno pogrešajo.

"Doletela nas je velika nesreča. Požar. Naše muce so dobesedno ostale brez strehe na glavo. Gasilci so rešili vse, 7 jih je v paniki zbežalo (Popi in Katko smo to noč ujele). Pogrešamo Belvija, Bee, Bindi, Gogija in Daisy," piše na Facebook profilu društva.

"Ostale so bile ali v transporterjih, ali zunaj izolirane in celo v prazne kante za smeti so jih dali gasilci, da so bile na varnem. Iskrena zahvala požrtvovalnim in učinkovitim gasilcem Gasilske brigade Koper in PGD Pobegi-Čežarji. Rešili ste življenja naših muc, za kar smo vam večno hvaležni," so zapisale prostovoljke. 

Požar, v katerem je pogorelo okoli 80 kvadratnih metrov ostrešja in polovica hale, so pogasili gasilci JZ GB Koper in PGD Pobegi – Čežarji, poroča uprava za zaščito in reševanje.

"V tem trenutku najbolj potrebujemo domove za njih, saj ne vemo kdaj in kako bomo uspele spet usposobiti njihovo zatočišče. Če že dolgo razmišljate o posvojitvi katerega od naših srčkov, je zdaj mogoče pravi trenutek, da se opogumite in nas kontaktirate," spročajo iz društva Mačja preja. 

Komentarjev 1
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 11:54 20.april 2023.

    Pazite, da pobegle muce ne zaidejo v Italijo, da ne bodo dvakrat bežale pred praženjem...