Slovenija
18 ogledov

Dolg Kopra poskočil

“V Kopru se res marsikaj dela, plačano pa ni. Zadolženost je večja od mariborske Žurnal24 main
Finance. Vsak Koprčan zadolžen že za 663 evrov, opozarjata svetnika SD.

Koprska občina je druga najbolj zadolžena občina v državi, pred njo je samo Ljubljana z dobrimi 700 evri dolga na prebivalca.

Stranka SD ne razpada

Lista. “Pravočasno,” je na naše vprašanje, kdaj bodo spravili skupaj listo kandidatov za volitve v občinski svet, odgovoril Juri.

V koprskih SD naj bi se namreč po nekaterih informacijah sprli, ker Sebastjan Kokl in Luka Juri na listi zasedata prvo in tretje mesto, s čimer se nekaj članov ne strinja. Z liste pa sta zato odstopila tudi podpredsednika stranke.

“To je normalno strankarsko dogajanje, skregani pa nismo,
” trdi Juri. Ali sta škodila ugledu SD in njihovemu uspehu na volitvah, bodo pokazale šele volitve, je prepričan. SD v občinskem svetu pričakujejo od šest do osem svetnikov.

“Dolg na občana se je v Kopru od leta 2004, ko je znašal 64 evrov, do konca lanskega leta podeseteril. Zdaj na občana znaša dobrih 663 evrov,” opozarja Luka Juri.

Dolgove plačajo občani
Nekateri projekti so po njegovem povsem nepotrebni in dragi; če na primer ne bi bilo nakupa dragih barvnih svetilk na glavnem pomolu in fontane, bi bila zadolženost občine za okoli dva milijona evrov manjša.

Zdaj znaša 34,4 milijona evrov. “Ljudje bi se morali zavedati, da bodo morali te dolgove plačati prav oni,” dodaja Juri.

Jadran Bajec je opozoril na poročilo o stanju koprskih občinskih financ, da se je v prvih šestih mesecih v občinsko blagajno nateklo za le 35 odstotkov načrtovanih prihodkov.

Prav tako niso uresničene načrtovane naložbe – od načrtovanih 69 milijonov evrov jih je bila realizirana le dobra petina.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.