Slovenija
14 ogledov

Dolg največji trn v peti

Poleg svetnikov liste Zorana Jankovića so osnutka proračunov podprli tudi SD, De Žurnal24 main
Proračun. Opozicija opozarja, da je odplačevanje dolga vsako leto dražje.

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo letos za plačevanje dolga namenila 13 milijonov evrov, naslednje leto pa že skoraj 15 milijonov, predvidevata osnutka proračuna za leti 2011 in 2012, ki so ju včeraj sprejeli mestni svetniki. “Glavni vzrok za to je Janševa vlada, ki je MOL na leto odvzela 60 milijonov evrov,” je še enkrat ponovil župan Zoran Janković, ki so mu včeraj večkrat očitali drage Stožice.

Letos še v minusu
Prihodki, odhodki
. Osnutek letošnjega proračuna predvideva 316,6 milijona prihodkov in 320,4 milijona evrov odhodkov, osnutek za leto 2012 pa 309,7 milijona prihodkov in 308,4 milijona evrov odhodkov.

Vsako leto več
Mojca Kucler Dolinar (NSi) opozarja, da bo občina letos namenila kar 40 odstotkov več za odplačevanje dolga, Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije) pa dodaja, da bodo vsako leto vzeli nov kredit, da bodo plačevali za nazaj. Metka Tekavčič (SD) in Meta Vesel Valentinčič (DeSUS) upata, da prihodki v proračunu niso spet prenapihnjeni. “Če so, bi lahko imela občina težave s plačevanjem rednih obveznosti,” meni Vesel Valentinčičeva. Anže Logar iz SDS še pravi, da bo letos 12,5 milijona evrov manj denarja za ceste, čeprav je župan najavil, da bo ureditev prometa njegova najpomembnejša naloga.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.