Slovenija
23 ogledov

"Dolg ne bo odplačan še 20 let"

Janeza Janšo so zaradi razkritja podatkov ovadili v uradu informacijske pooblašč Žurnal24 main
Janša meni, da je trenutno največja težava Slovenije novih šest milijard evrov dolga.

Janša je še napovedal, da bodo v četrtek objavili dokumente, ki dokazujejo, da je predsednik države Danilo Türk o bombnem napadu v Velikovcu vedel več, kot je prebral v medijih. Dokumenti naj bi dokazovali, da je bil v tistem času Türk sekretar komisije za manjšine pri socialistični zvezi, kasneje pa tudi njen predsednik.

"Lahko je najemati tuje kredite, kupovati socialni mir in govoriti o tem, kako smo ohranili neko socialno vzdržnost v času krize, ampak problem bo, ko bo treba to plačati," je v intervjuju za Radio Ognjišče dejal prvak opozicijske SDS Janez Janša. Pravi, da je trenutno največja težava Slovenije novih šest milijard evrov državnega dolga, ki po njegovem mnenju ne bo odplačan tudi v 20 letih.

Le ob jasno izraženi volji volivcev
Na vprašanje, ali je pripravljen prevzeti državo, odgovarja, da so pripravljeni prevzeti odgovornost za to, da se država izvleče iz krize, vendar samo ob zelo jasno izraženi volji volivcev. Želijo dobiti dovolj, da sestavijo trdno večino in izvedejo tudi ustavne spremembe.

Železne krogle preteklosti
Po mnenju Janše je trenutno veliko bolj verjetno, da bo koalicija sama imenovala novo vlado, kot pa da razpišejo predčasne volitve. V njegovih očeh je največji problem te vladne koalicije preteklost oziroma "železne krogle, ki se jim reče totalitarna preteklost, in te krogle so jim privezane na noge".

Po njegovem mnenju vplivni ljudje in povezave vplivajo tudi na konkretna vprašanja.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.