Slovenija
115 ogledov

Dolga pot do občinskega direktorja

Radovljiški župan Ciril Globočnik svojega favorita za direktorja občine, kot pra Žurnal24 main
Na ponovljenem razpisu za direktorja občine pet kandidatov. Pogovori še ta teden.

Razpis. Čeprav je radovljiški župan Ciril Globočnik v začetku aprila napovedal, da naj bi bil direktor občinske uprave znan v 14 dneh, ta še vedno ni izbran; prav tako ni jasno, kdaj bo začel delati.

Postopek še ni končan
Na ponovljeni razpis za mesto direktorja občine se je prijavilo pet kandidatov, ki – kot je včeraj za Žurnal24 povedala Manca Šetina Miklič iz županovega kabineta – izpolnjujejo razpisne pogoje. "Ker postopek javnega razpisa še ni zaključen, podatkov o kandidatih ne moremo posredovati. Pogovori z njimi so predvideni v tem tednu," je še povedala in dodala, da tega, kdaj bo novi direktor začel delati, še ne morejo napovedati.

Zapleti pri prvem razpisu
Pri prvem razpisu se je zapletlo pri razpisnih pogojih, saj je bila zahtevana univerzitetna izobrazba upravne, pravne ali družboslovne smeri; ker pa naj bi neuradno imel županov kandidat drugo izobrazbo, so se odločili za ponovitev razpisa, v katerem je bila zahtevana le univerzitetna izobrazba.

Nekdanji z blejske uprave?
Do imenovanja direktorja to delo opravlja vršilka dolžnosti direktorja Nana Jauk, neuradno pa naj bi si župan na tem mestu želel nekdanjega direktorja blejske občinske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.