Slovenija
54 ogledov

Dolganova bi odškodnino

Zoran Janković je Nušo Dolgan odpustil zaradi zemljišča v Stožicah. (Foto: Boštj Žurnal24 main
Sodišče spremembe njene tožbe zoper MOL ni dovolilo.
Odločala o usodi ŠC Stožice
MOL. V začetku leta 2007 so na MOL ugotovili, da je Dolganova družini Sitar, denacionalizacijski upravičenki, odobrila prošnjo za vrnitev osem tisoč kvadratnih metrov zemljišča, ki je bilo predvideno za stadion – v naravi. MOL se je morala s Sitarji potem pogajati in je zemljišče slednjič odkupila po ceni 400 evrov za kvadratni meter. Stadion so zato začeli graditi s polletno zamudo.

Nuša Dolgan, nekdanja načelnica oddelka za gospodarjenje z zemljišči na Mestni občini Ljubljana (MOL), je od MOL s tožbo zahtevala premestitev na ustrezno delovno mesto, ker pa se je pred enim letom upokojila, je želela tožbo spremeniti, in sicer tako, da bi ji MOL plačala 30 tisoč evrov odškodnine ter razveljavila sklep o razporeditvi na zadnje delovno mesto. Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je včeraj sklenilo, da spremembe tožbe ne dovoli in da bo senat odločal o prvotnem tožbenem zahtevku. Sodbo bodo strankama poslali po pošti.

Spomnimo, župan Zoran Janković je Dolganovo odpustil januarja 2007, ker naj bi maja 2006 nepravilno dopustila vrnitev parcele na zemljišču v Stožicah v naravi oziroma neodplačno.

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je odpoved o zaposlitvi pozneje razveljavilo, saj jo je Janković izrekel prepozno – moral bi jo v šestih mesecih od dneva očitanega dejanja. Sodba je določala, da mora MOL Dolganovo spet zaposliti. “Delovno mesto bo ustrezalo njenim kvalifikacijam, zagotovo se ne vrača na isti oddelek,” je takrat dejal Janković in obžaloval, da se sodišče ni spuščalo v razloge, zakaj so jo odpustili.

Na novem delovnem mestu sem bila leto in pol. Takrat sem precej zbolela, tudi zaradi šikaniranja, zato sem izkoristila vse možnosti in se upokojila.
Nuša Dolgan

Pisala je zapisnike
“Prej sem bila načelnica, potem pa podsekretarka na oddelku za lokalno samoupravo, kjer sem sodelovala pri raznih miklavževanjih, pisanju zapisnikov sej četrtnih skupnosti in podobno, kar zagotovo ni bilo ustrezno delovno mesto,” nam je povedala Dolganova in dodala, da se je javljala na druga, primernejša mesta znotraj MOL, a so jo vsakič zavrnili. Zato je vložila tožbo za razporeditev na drugo delovno mesto. Postopki so se zavlekli, ona pa se je po letu in pol upokojila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.