Slovenija
1295 ogledov

Dolge ure za vstop v Slovenijo

mejni prehod kontrola policija Obrežje PMP Obrežje
Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško je promet močno zgoščen.

Na Obrežju in v Slovenski vasi je bila proti večeru čakalna doba za vstop osebnih vozil v Slovenijo štiri ure, na Gruškovju pa eno uro. Stanje se je proti večeru umirjalo na Rigoncah in v Starodu, kjer so vozniki čakali 30 oziroma 45 minut. Na Obrežju je bilo treba 45 minut čakati tudi za izstop iz države.

Kot je prek Twitterja zapisala dopisnica TV Slovenija iz Zagreba Irena Ulčar Cvelbar, dosledno kontrolo izvajajo že mejni policisti na hrvaški strani. Hrvaška si namreč prizadeva na vstop v schengensko območje.

Vračajo se ob koncu praznikov

Gostejši promet je bil pričakovan, saj se iz Hrvaške in drugih republik nekdanje Jugoslavije v Avstrijo, Nemčijo in druge države ob koncu praznikov vračajo zdomci.

Istočasno pa so številni prebivalci južne slovenske sosede odšli na smučarski oddih, zato o zastojih pišejo tudi hrvaški mediji. Prvi teden po božično-novoletnih praznikih je namreč zaradi ugodnejših cen tradicionalno najbolj priljubljen za smučanje.

Reški Novi list piše, da je število Hrvatov, ki odidejo na smučarski dopust po krepki rasti v zadnjih letih preseglo 200.000, zelo velik del teh pa se na smučišča v Alpah odpravi istočasno.

Tiste, ki potujejo na severno stran Alp, čakajo tam še zelo poslabšane vozne razmere z močnim sneženjem.

Komentarjev 2
  • Laznivi 22:13 05.januar 2019.

    kaj niso se koncali stavke polizaji ? Guzva al strajkajo ali ne...

  • Avatar Ancrilinna
    Ancrilinna 22:06 05.januar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top