Slovenija
175 ogledov

Dolguje mu 18 tisočakov

Karel Očkerl Nada Černič Cvetanovska
Družba Okipp. Ogoljufala naj bi podjetnika, ki ji je posodil delavce.

Karel Očkerl, nekdanji direktor krške družbe Okipp, ki je zdaj v stečaju, se na sodišču zagovarja zaradi očitane poslovne goljufije. Od podjetnika Boštjana Senice si je izposodil deset delavcev za izdelavo in montažo asfaltne baze in mu ostal dolžan 18 tisočakov.

Videla ga je le dvakrat

Karolina Očkerl, ki je delala v očetovem podjetju, je povedala, da je Senico v podjetju videla le dvakrat. Takrat, ko sta sklepala pogodbo in mu je povedala, da pri plačilu nastajajo zamiki, in drugič, ko je prišel vprašat za plačilo. Kot druga priča je nastopil varilec, ki je takrat stanoval pri Senici.

Varilec je Očkerla pripeljal k nam domov in ta me je nagovoril, naj mu dam deset delavcev,” nam je povedal Senica. Sam je imel takrat dovolj dela za svoje delavce, ki so delali v Metalni in Inkosu, a ker je ena družba v Metalni izstopila iz posla, jih je zaposlil Senica in jih po Očkerlovem prigovarjanju posodil Okippu.

Dolžna Očkerl in varilec

Senica je pred dobrima dvema letoma na sodišču z Očkerlom podpisal poravnavo. Ta bi mu moral v treh mesecih vrniti ves denar, a še do danes ni dobil nič. Tudi varilec, ki je nastopil kot priča, mu še dolguje nekajmesečno najemnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.