Slovenija
20 ogledov

"Določi naj se datum zaprtja vadišča"

"Občina ne more ravnati v nasprotju z izidom referenduma leta 2000, ko sta se dv Žurnal24 main
Proti Počku. Občina Postojna ne izključuje niti zahteve za ustavno presojo niti mednarodne akcije.

"Občina Postojna bo k osnutku državnega prostorskega načrta (DPN) za vadišče zaradi strokovnih razlogov podala negativno mnenje. Pričakujemo, da se bodo dejavnosti v smeri njegovega sprejemanja nemudoma ustavile, dokler ne bo doseženo soglasje z lokalnimi skupnostmi," je včeraj poudaril podžupan Zvonko Černač. DPN bo danes na dnevnem redu občinskega sveta.

"Svetnikom nameravamo predlagati tudi sklep, po katerem bi skupaj s preostalimi občinami na tem območju v primeru pozitivne odločitve sprožili postopek ustavne presoje zakona o umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor. Ugotovljeno je bilo namreč, da je v pomembnem delu ta zakon protiustaven," je izpostavil Černač.

Po njegovih besedah Občina Postojna pričakuje, da bo ministrstvo za obrambo v skladu z veljavno zakonodajo vsem prizadetim lastnikom zemljišč in tudi lokalni skupnosti ponudilo pravično odškodnino za oviranje pri uporabi zemljišč, dokler se bodo dejavnosti na vadišču še odvijale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.