Slovenija
17 ogledov

"Dolžni smo jim večno zahvalo"

sprejem Saša Despot
Cerar v nagovoru svojcem padlih v vojni za Slovenijo: Enotnost je potrebna tudi danes.

Enotnost, ki smo jo Slovenci že dokazali nekajkrat v zgodovini, je potrebna tudi danes, da se skupaj izvijemo iz pasti gospodarske, finančne, moralne in še kakšne krize, je na sprejemu za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe, notranjega ministrstva in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo poudaril premier Miro Cerar.

Sprejema so se udeležili tudi predsednik republike Borut Pahor, predsednik DS Mitja Bervar, nekdanja predsednika republike Milan Kučan in Danilo Türk, obrambni minister Janko Veber ter drugi predstavniki vojske in policije.

Cerar je v nagovoru zbranim svojcem padlih in ranjenih v vojni za Slovenijo med drugim dejal, da imamo dolžnost nadaljevati z zasledovanjem idealov, v katere so verjeli njihovi najdražji, ki se jih spominjamo danes. "Zaradi njih, naših skupnih ciljev, predvsem pa naših otrok moramo s svojimi ravnanji zagotoviti trajni mir, pogoje za človeku spodobno življenje, kakor tudi vsem omogočiti resnično upanje in vero v boljši jutri," je dodal.

Cerar je poudaril, da danes in vedno v prihodnje v častnem spominu ohranjamo vse, ki so se za našo domovino, samostojnost in suverenost žrtvovali ali celo zgubili svoja življenja. Dolžni smo jim večno zahvalo.

Sicer relativno kratka, a vendar neprizanesljiva vojna za Slovenijo nam je bila vsiljena in ni nam preostalo nič drugega, kot da tudi z oboroženimi silami stopimo v bran domovine, je dejal premier. Toda že takrat smo po njegovih besedah ravnali modro in si ves čas prizadevali za politično rešitev spopada, kar nam je ob angažiranju številnih potencialov tudi uspelo.

"Takrat smo Slovenci zelo jasno pokazali in dokazali, kaj zmoremo, če stopimo skupaj in delujemo povezano, enotno," je poudaril Cerar.

Komentarjev 2
  • dragec 11:35 24.december 2014.

    Kdo je naredil,imenuj ??????

  • Avatar čavez
    čavez 17:37 23.december 2014.

    Za gnojnico katero ste naredili iz te države bi se jim morali opravičiti za življenja katera so dali.