Slovenija
24 ogledov

Dolžniki se ne odločajo za zamenjavo

Tudi v Velenju imajo vse več težav z neplačniki, ki zasedajo občinska stanovanja Žurnal24 main
Deložacije. Stiska velika. MOV najemnikom poskuša iti na roko, med drugim s ponudbo manjših stanovanj. Za zamenjavo se ni odločil nihče.

“Zaprepadena sem. Znašla sem se v hudi stiski, zdaj pa sem dobila opomin pred izselitvijo,” nam je že pred časom potožila bralka. Da je stiska v Velenju velika, priznavajo tudi na Mestni občini Velenje (MOV).

A kot pravijo, gredo ljudem na roko, kolikor lahko. MOV ima za deložirane družine z otroki pripravljene štiri bivalne enote. “Posameznikom, ki so se zaradi spleta okoliščin znašli brez strehe nad glavo, pa zagotovimo bivanje v zavetišču za brezdomce Mali princ,” je pojasnila Maja Gorjup iz službe za odnose z javnostmi MOV.

Slabe socialne razmere
Zaradi neplačevanja najemnine je bilo lani vloženih 46 izvršilnih postopkov za izpraznitev stanovanja. “Od teh jih je 17 dolg poravnalo, trije so sami rešili svoj stanovanjski problem, 20 jih je v postopku deložacije, pet je bilo deložiranih, za enega najemnika pa smo zaradi zelo slabih socialnih razmer predlagali odpis najemnine,” so razložili na MOV, ki ima v lasti kar 826 neprofitnih stanovanj.

“Z vsemi, ki več kot pol leta niso plačali najemnine, smo se osebno pogovorili in jim ponudili tudi obročno odplačilo dolga. Ko tudi to ni pomagalo, smo poslali opomine s 15-dnevnim rokom za poravnavo dolga, pozneje pa odpovedi najemnega razmerja z 90-dnevnim odpovednim rokom,” so pojasnili na MOV in dodali, da so dolžnikom ponudili tudi manjša stanovanja, a se nihče ni odločil za zamenjavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.