Slovenija
52 ogledov

Dom po desetih letih

Dom starejših bo sodoben dom, ki bo omogočal bivanje v stanovanjskih skupinah po Žurnal24 main
Dom za starejše. Začetek gradnje. Nove zaposlitve.

V Kranjski Gori bodo danes položili temeljni kamen za dom starejših, gradnja pa se bo začela čez dober teden.

“Postopek pridobivanja koncesije in vseh potrebnih dovoljenj za gradnjo je trajal tri leta in čas je, da ga čim prej odpremo. Z njim želimo starejšim občanom zagotoviti institucionalno varstvo v domačem kraju, blizu svojcev,”
je povedal Matjaž Čampa, prokurist družbe Comett domovi. V dom bodo lahko sprejeli 130 stanovalcev, investitor in koncesionar, družba Comett domovi, pa je podobnega pred štirimi leti odprl v Rogaški Slatini. Gradilo ga bo podjetje Kovinar – Gradnje ST, prve stanovalce pa naj bi sprejeli konec prihodnjega leta.

Občani imajo prednost

Zemljišče je zagotovila občina, gradnja pa bo stala dobrih šest milijonov evrov.

Stroški dnevne oskrbe bodo primerljivi s podobnimi domovi v Sloveniji in bodo od 22 do 25 evrov. Z novim domom se odpira tudi 60 delovnih mest. Poleg stalnega bivanja v domu bodo mogoči kratkotrajno bivanje, nega oseb z demenco, paliativna nega in možnost dnevnega varstva. V občini si za dom prizadevajo že deset let, ta čas pa je v domovih drugod okoli 50 občanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.