Slovenija
232 ogledov

"Domačijsko kadrovanje"

Lilijana Gantar Žura Iztok Golob
Mohor Bogataj: Kandidatura moje partnerice je v tem primeru brezpredmetna.

Mestni svet Lilijani Gantar Žura ni potrdil novega mandata na mestu direktorice Zdravstvenega doma (ZD) Kranj. Za to mesto je kandidirala tudi Branka Bizjak, partnerica kranjskega župana Mohorja Bogataja, a je dal Jože Veternik, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjska, pod okriljem katerega je ZD, prednost Gantar Žurovi. A njena potrditev se je nato zataknila že pri komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki je predlagala sklep, da se ji ne da soglasje za novo imenovanje, mestni svet, v katerem ima Bogataj s svojo koalicijo večino, pa je to potrdil. Prav tako kot novi razpis, s katerim bodo poiskali direktorja ZD.

"Popolnoma absurdno"

"Na tako domačijsko kadrovanje ne moremo pristati," o primeru meni opozicijska svetnica Hermina Krt, ki jo moti, da je komisija brez obrazložitve odločila povsem drugače kot Veternik, ki je Gantar Žurovo podprl, ker je ZD v njenem mandatu posloval pozitivno, ker ima podporo zaposlenih in dober program dela. "Popolnoma absurdno je, da se je komisija tako odločila, in to brez pojasnil," meni tudi Irena Ahčin (NSi). Predsednik komisije Zmago Zadnik odgovarja, da komisija po navadi obrazložitev ne piše, ker končno odločitev sprejme mestni svet.

"Mestni svet o moji partnerici sploh ni odločal, tako da je to v tem primeru brezpredmetno," na očitke o domačijskem kadrovanju odgovarja Bogataj. Na vprašanje, zakaj ne podpira zdajšnje direktorice, pa, da se ne bo vtikal v to, ali je sposobna ali ne, ampak da je cilj mestnega sveta najti sposobnega direktorja. Meni, da njegova partnerica to je, a si po drugi strani želi, da na novem razpisu ne bi kandidirala, ker bo imela potem več časa za družino.

Gantar Žurova je nad odločitvijo mestnega sveta razočarana. Meni, da ni dobila podpore, ker jo je župan svoji koaliciji predstavil kot politično aktivno na nasprotni strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.