Slovenija
4744 ogledov

Tako je čez noč zrasel nov most

ogled leškega mostu na Prevaljah Urad predsednice RS/Nebojša Tejić/STA
Na Prevaljah bodo že jutri pešci lahko šli po novem mostu.

Dobesedno čez noč je na Prevaljah zrasel nov most. Domačin Ambrož Duler iz podjetja Adteh je na mestu, kjer je stal most za Leše, postavil nov most, ki bo namenjen pešcem. "Jutri zjutraj pešci že po novem mostu. Namestiti je potrebno le še ograjo in nekaj malenkosti," je na svoji Facebook strani zapisal župan občine Prevalje Matic Tasič.

Da postavljajo začasni prehod za pešce proti Lešam je že včeraj napovedal župan Tasič. Kot poroča Večer, so od poplav zdelani stari most nadzorovano porušili in nato postavili novega. 

Pirc Musar: "Država stoji s Korošci"

Prevalje je danes obiskala tudi predsednica države Nataša Pirc Musar, ki se je novi most že ogledala. 

Nataša Pirc Musar je poleg Prevalj obiskala tudi občine Slovenj Gradec, Dravograd, Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem. "Država stoji s Korošci, težke zgodbe, ki sem jih danes videla na terenu, niso prezrte. Se pa na vas ne smemo spomniti samo takrat, ko vas prizadenejo takšne katastrofalne ujme. Četudi je bila v zadnjih dneh nekaj časa odrezana od sveta, vam zagotavljam, da Koroška ni nikoli odrezana od naših src," je povedala po ogledu.

Pirc Musar se je srečala s prebivalkami in prebivalci, ki so izgubili domove in se spopadajo s posledicami uničujočih poplav in zemeljskih plazov. Kljub izjemno težkim razmeram pa se Korošice in Korošci hrabro in solidarno borijo z nastalimi posledicami. Sestala se je tudi s predstavniki lokalnih skupnosti, ki so pokazali izjemno enotnost v trenutkih krize, ter pogumnimi pripadniki Civilne zaščite, Slovenske vojske, policije in gasilcev, ki nepretrgoma rešujejo ljudi in imetje ter omejujejo škodo.

Predsednica je prebivalkam in prebivalcem prenesla tudi sporočilo, da bo država nudila pomoč pri obnovi in okrevanju regije. "Tako kot v vsakem kraju, ki sem ga obiskala v zadnjih dneh, sem tudi danes ponosna na solidarnost med prebivalci. Skupaj lahko premagajo tudi največje izzive in trdno verjamem, da bomo tudi posledice teh poplav," je še izpostavila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:18 09.avgust 2023.

    Ender zapri gob pa pejt ljudem pomagat,prokle griža

  • Ender3 19:53 08.avgust 2023.

    Prevaljčanom drugega ne ostane, ker jim je prejšnja vlada odrekla pomoč EU sredstev za protipoplavne rešitve. Zahvala gre Vizjaku in I.J.J..Sedaj pa tam hodijo z lopatami, se fotkajo in glumijo solidarnost..