Slovenija
17 ogledov

Domačinom vpliv v Fructalu

“Dober znak je, da Fructal veča tržni delež in je posloval pozitivno,” je dejal Žurnal24 main
Vlada na Goriškem. Pahor pohvalil Idrijce, Židan podprl namero Ajdovcev.
Očistiti Lokavšček
Plaz Stogovce. Okoljski minister Roko Žarnić je predlagal, naj Občina Ajdovščina poskrbi, da bodo lastniki preventivno očistili zdaj močno zaraščeno strugo potoka Lokavšček. Za nadaljevanje sanacije plazov bodo sredstva na voljo, prav tako za prvo fazo nujne sanacije zadrževalnika Vogršček.

“Severna Primorska se uspešno prestrukturira v kapitalsko intenzivne panoge z visoko dodano vrednostjo in kot prva regija že izhaja iz krize. Tudi igralništvo se znova postavlja na noge,” je ob včerajšnjem prvem vladnem obisku v tej regiji dejal predsednik vlade Borut Pahor.

Kot zgled je izpostavil idrijsko gospodarstvo, ki se je prestrukturiralo še pred recesijo, tako da ima Idrija danes najnižjo stopnjo brezposelnosti pri nas.

Z gospodarsko ministrico Darjo Radić je obiskal Hidrio in koncern Kolektor, kjer si želijo pomoči države zlasti pri vlaganju v raziskave.

Manj optimistični so na Ajdovskem, kjer se je brezposelnost v zadnjem obdobju najbolj povečala, trenutno jih skrbi tudi usoda Fructala.

Novogoriški oddelek delovnega sodišča je na meji obvladljivosti, zato bo kadrovsko okrepljen.
Aleš Zalar, pravosodni minister

“Pri prodaji Fructala bi moral biti sklenjen tak delničarski sporazum, ki bi omogočal razvoj na tej lokaciji in sodelovanje z okoliškimi kmeti,” je ob obisku družbe poudaril kmetijski minister Dejan Židan, ki sicer podpira namero ajdovske občine oziroma lokalnega konzorcija za nakup vsaj kontrolnega deleža, 25 plus ene delnice, v Fructalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.