Slovenija
24 ogledov

"Domine se podirajo"

Janez Jan%C5%A1a Žurnal24 main
Slovenskim režiserjem orožarskih afer se njihovi konstrukti podirajo kot domine, so v SDS komentirali opravičilo Linića.

Član glavnega odbora socialdemokratov Hrvaške Slavko Linić, ki naj bi bil vpleten v nezakonito trgovino z orožjem, se je opravičil vsem, ki jih je javno imenoval v obrambi pred obtožbami, piše današnji Večer.

To pomeni, da se je Linić opravičil tudi prvaku opozicijske SDS in nekdanjemu obrambnemu ministru Janezu Janši. "Njegovo opravičilo dokazuje, da se slovenskim režiserjem orožarskih afer njihovi konstrukti podirajo kot domine," so opravičilo na svoji spletni strani komentirali v SDS.

Denar, skrit v hladilniku
Linića so začeli preiskovati, ker naj bi leta 1991 – v tistem času je bil župan Reke – vzel okoli 400 tisoč evrov in jih skril v hladilnik. Takrat je za Hrvaško veljal mednarodni embargo za nakup orožja.

Linić je trdil, da je poskusil orožje kupiti v Sloveniji, o čemer se je dogovarjal s takratnima ministroma Janšo in Igorjem Bavčarjem. Denarni tok naj bi potekal preko turistične agencije Kompas.

Povod razprava o razorožitvi TO
Linić je še pred dnevi zatrjeval, da sta ga hotela Janša in Bavčar prevarati. "Ker je bil denar vplačan prek bank, kar se v trgovini z orožjem redko dogaja, je bil prek istih transakcij vrnjen na račune občine Reka," je Linić v nedeljo dejal za hrvaško Novo TV.

"Ne notranje ministrstvo ne jaz se nismo ukvarjali s trgovino z orožjem, izjava Slavka Linića je povsem neresnična, njen namen pa je diskreditirati," se je na njegove besede odzval Bavčar.

Iz SDS so še pred opravičilom sporočili, da je Linić "mimo pristojnih organov tako Slovenije kot Hrvaške iz javnih sredstev občine Reka nakazal večjo količino denarja na račun ljubljanskega podjetja Kompas. Po odkritju je trdil, da je bil denar nakazan za orožje, čeprav Kompas kot turistično podjetje ni imel nikakršne pristojnosti za promet z orožjem."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.