Slovenija
88 ogledov

Domnevni morilec se ji je opravičil

Sojenje. Včeraj pričali sostanovalec in bivša žena Sergeja Moharja ter partneric Žurnal24 main
Sojenje. Včeraj pričali sostanovalec in bivša žena Sergeja Moharja ter partnerica Franca Kobetiča.

Novo mesto. “Glede na to, da sem obtožen tega dejanja, se vam opravičujem za vse trpljenje, ki sem vam ga s tem povzročil,” je dejal Sergej Mohar, ko je po dovoljenju sodnega senata pristopil k priči Dragici Basar (ker ta slabo sliši, op. a.), partnerici Franca Kobetiča, ki so ga po ropu njegove stanovanjske hiše v Črnomlju 13. decembra našli pretepenega do smrti. Ta je bila nad njegovimi besedami šokirana, saj se dotlej očitno ni zavedala, da je v sodni dvorani, v katero je bila povabljena na pričanje, tudi obtoženi umora njenega dolgoletnega partnerja. “Kaj imaš zdaj od tega?” ga je vprašala, on pa ji je odgovoril, da ničesar. V solzah je nato omenjala svoje trpljenje, in ker se ni mogla pomiriti, jo je Boris Kodrič, predsednik sodnega senata, zaprosil, ali lahko zapusti dvorano.

Še pred tem dogodkom, po katerem so včerajšnjo obravnavo končali, sta pričala Moharjev sostanovalec Damjan Trplan, ki je povedal, da naj bi Sergej rop načrtoval že lanskega poletja in da je za to vedela tudi njegova nekdanja žena Jasna. Ta je v svojem pričanju to zanikala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.