Slovenija
136 ogledov

"Domoljubi" pretentali Dnevnik

Dnevnik je objavil članek o sporu "vojni na Facebooku". (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na podlagi zapisa skupine Proti nacistom v Sloveniji je Dnevnik poročal o domnevnem napadu treh obritoglavcev na skupino dijakov. Izkazalo se je, da za skupino stojijo kar "domoljubi" sami, ki so si napad izmislili.

"Včeraj 10. decembra 2010 so trije neonacisti med glavno postajo in Metelkovo okoli 22:00 napadli skupino dijakov. Eden izmed njih je bil zamaskiran, a priča trdi da je enega napadalca prepoznala. Bil je Tilen Kotnik, ki obiskuje Vegovo - smer računalništvo ... Priča, ki je to sporočila, pravi da je dejanje tudi posnela ..."

To je zapis, ki se je prejšnjo soboto pojavil na Facebookovem zidu skupine Proti nacistom v Sloveniji in na podlagi katerega je Dnevnik objavil članek. O vzpostavitvi omenjene skupine smo sicer prvi pisali v Žurnalu24, v času njenega delovanja pa se ji je pridružilo okoli 2.000 podpornikov. Šele danes pa je postalo uradno, da so skupino, ki naj bi se borila proti nasilju skrajnih nacionalistov in obritoglavcev, pravzaprav ustanovili njihovi simpatizerji oz anti-levičarji. Mnogi simpatizerji skupine, ki se sedaj čutijo ogoljufane, so že izrazili jezo nad "nategom" in zapustili skupino.

"Novinar je nasedel"
"Ob prebiranju dnevnega tiska smo se lahko na moč zabavali ob pogledu na petkovo izdajo Dnevnika z dne 17. 12. 2010. V članku z naslovom 'Nasilje na ulici in vojna na Facebooku: V Ljubljani naj bi neonacisti napadli skupino dijakov'  je 'novinarju' uspelo nasesti na povsem nepreverjene informacije, ki so mu bile plasirane, čeprav je bilo vse skupaj že na prvi pogled neresno," so zapisali danes na blogu Projekt za nacionalno politiko.

Avtorji bloga trdijo, da je šlo pri vsem skupaj za "medijski eksperiment", s katerim so želeli razkriti, kako enostransko mediji poročajo o napadih "imaginarnih neonacistov".  Ob tem prilagajo korespondenco med novinarjem in "domnevnim antifašistom," prek katerega so neresnično zgodbo podtaknili javnosti.

Dnevnikov novinar sicer v petkovem članku ves čas piše o domnevnem napadu, saj ga ljubljanska policija ni potrdila, čeprav naj bi imela žrtev "polomljen nos".

Na podlagi zapisa skupine Proti nacistom v Sloveniji, ki se ji je na Facebooku pridružilo okoli 2.000 ljudi, je časnik Dnevnik poročal o domnevnem napadu treh obritoglavcev na skupino dijakov. Izkazalo se je, da za skupino stojijo kar "domoljubi" sami, ki so si napad izmislili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.