Slovenija
27 ogledov

Donacij vse manj

V pisarni na Vinarski ulici 3a so dosegljivi po dogovoru in predhodni najavi na Žurnal24 main
Ljudje nimajo za hrano, a nekateri delo zavrnejo.
“Ljudjem v stiski želimo pomagati z manj procedure in manj vprašanji, saj vsakdo, ki potrebuje pomoč, ponjo pride z občutkom krivde in manjvrednosti,” pravi Anica Štuhec, ustanoviteljica Društva za pomoč brezposelnim v materialni stiski Maribor, ki te dni praznuje tretjo obletnico.

“Vsako leto je več ljudi, ki nimajo za hrano, saj nekdo, ki dobiva 200 evrov socialne pomoči, ne more hkrati plačevati še položnic. Pri nas ljudje ne potrebujejo papirjev in jim ni treba stati v vrsti, da dobijo paket, a žal lahko pomagamo le toliko, kolikor sredstev od donatorjev imamo. Donacij pa je vse manj, saj se vsi bojijo recesije,” doda sogovornica in priznava, da ljudem ponujajo hrano, oblačila in pomoč pri iskanju službe, a so tudi takšni, ki delo zavrnejo.

Jeseni na novi lokaciji

Da bi bili dostopnejši občanom, se nameravajo jeseni seliti v nove prostore. “Zdaj smo v pisarni na Vinarski ulici dosegljivi po dogovoru, smo pa z lastniki objekta na Partizanski cesti v centru mesta že pri usklajevanju pogodbe za nove prostore,” sklene in prosi, naj pomagamo 10-letni Neži in 13-letni Kaji, ki sta nedavno ostali brez staršev. “Veseli bomo vsakršnih donacij, deklici pa sta si zaželeli medvedka in trenirke,” konča Anica Štuhec
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.