Slovenija
5 ogledov

Donacije kljub krizi

Žurnal24 main
Kljub ekonomski krizi štajerska podjetja tudi zaradi davčnih olajšav ne pozabljajo na donacije. Rekorderka med donatorji je Zavarovalnica Maribor.
"Višina sredstev je omejena v skladu s potrjenim poslovnim načrtom družbe," je o donatorskih sredstvih podjetja Dravske elektrarne Maribor povedal predsednik uprave Damijan Koletnik. Kakšen znesek sredstev bodo donirali letos in prihodnje leto, nam niso zaupali niti v Novi KBM. "V skladu z načrtom je Nova KBM v letu 2008 finančna sredstva donirala skoraj dvesto ustanovam in posameznikom, največ na kulturnem in humanitarnem pa tudi na športnem področju," so nam sporočili.

Znižajo si davke

"Mnogi se zadnje dni v decembru odločajo še za donacije, da si tako nekoliko znižajo davke. Olajšava znaša 0,03 odstotka od prometa, ki je narejen v tekočem letu," je pojasnila računovodska strokovnjakinja iz Va-Mi knjigovodskega servisa iz Maribora.

Pošta več, Raiffeisen manj

Kljub finančni krizi, ki je na pohodu, nekatera podjetja ne načrtujejo znižanja donatorskih sredstev. Za 14 tisoč evrov jih je glede na lani povišala Pošta Slovenije. "Največ donatorskih sredstev razdelimo konec leta. Letos bomo del sredstev za nakup poslovnih daril namenili v dobrodelne namene," je za Žurnal24 povedala Megi Jarc s Pošte Slovenije. Manj donatorskih sredstev kot lani pa bodo letos in prihodnje leto namenili v Raiffeisen Banki. Leta 2007 so donirali sto tisoč evrov, letos pa jih bodo 40 odstotkov manj. "Znesek donacij je bil lani višji, saj smo jih dodatno namenili še žrtvam poplav v Železnikih in Braslovčah," pravi Petra Ravnikar iz omenjene banke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.