Slovenija
31 ogledov

Donatorji danes prosilci

Bralka Ela se čuti ogoljufano in pravi, da so jo klicali tudi nekateri donatorji Žurnal24 main
Anonimnih donatorjev je vse manj. Tisti, ki so še lani donirali, letos rabijo pomoč, pravi Anita Ogulin.

Pred dnevi je na Radio 1 poklical anonimni donator in dejal, da želi dvema družinama podariti vsaki po 1.500 evrov.

Zaposleni na Radio 1 so posikali dve družini in z denarjem razveselili Danico iz okolice Ivančne Gorice in 4-člansko družino z Rakeka. Obema bo denar v teh težkih časih prišel še kako prav. Danica ga bo porabila, da bo nahranila otroke, štiričlanska družina pa ga bo z njim poravnala tekoče obveznosti.

"Tisti, ki so donirali, zdaj rabijo denar"

"Število anonimnih donatorjev se drastično zmanjšuje. Vse manj je tudi podjetij. Da je ekonomska šibkost močno zarezala tudi me donatorje priča dejstvo, da se veča tudi osip botrov projekta Botrstvo v Sloveniji," je dejala Anita Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Moste in dodala, da je med prosilci za pomoč tudi vse več tistih, ki so bili še pred letom ali več sami donatorji.

Zato so na ZPM zelo veseli anonimnih donatorjev kot tudi podjetij ter posameznikov, ki lahko pomagajo, saj je družin, ki rabijo pomoč namreč iz dneva v dan več.

Komentarjev 2
  • mirko 10:22 27.julij 2013.

    Finančni minister g. Čufer je dejal, da bo potrebno bolj korenito zarezati v pravice upokojencev in socialne transferje. Plače javnih uslužbencev pa ne bodo nižali zato, ker oni sami spadajo med javne uslužbence. Za to ima g. minister tiho soglasje ...prikaži več naše predsednice Bratušek. Jemalo se bo pa vsem enak procent, tako tistim, ki dobijo več in največ, kot tistim, ki dobijo manj in najmanj. V javni upravi se torej ne bo varčevalo, bo se pa krčila sociala in pokojnine. G Erjavec je še kar tiho, ker nima časa, ker sedaj se mora posvečat francoskim gostom na Brdu.

  • zic 10:10 27.julij 2013.

    vsi tile vodje od leta 91 so zafurali državo...pa kdaj hudiča bo kdo odgovarjal....ljudje nimajo kaj jesti, tile se pa še naprej zajebavajo in živijo v svojem svetu in sploh ne poznajo realnosti, plače imajo kolikortoliko visoke, tako da jim ...prikaži več nič ne manjka in še naprej svirajo qrcu....saj to ne moreš verjeti!!!!