Slovenija
7 ogledov

Dopisi bodo skrivni

Agencija pod vodstvom Dagmar Komar (na fotografiji) je odslovila Medaka.(Foto: D Žurnal24 main
Agencija. Vlogo pri zadevi Rotnik bodo kmalu pojasnili.

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb države bo v začetku decembra pripravila novinarsko konferenco, na kateri bodo javnost obveščali "o prihodnjih in že izvedenih dejavnostih”.

Težave imajo z datumi
Spomnimo, agencija je zaslovela z zahtevo po vnovičnem imenovanju Uroša Rotnika na čelo Termoelektrarne Šoštanj, kar po mnenju poznavalcev ni njihova pristojnost.

Vprašali smo jih, zakaj niso enake zahteve poslali, ko je bil prav tako brez razpisa na čelo Holdinga Slovenske elektrarne imenovan Matjaž Janežič. Agencija odgovarja, da so začeli delovati šele 20. oktobra, vendar očitno ne ve, da je bil Janežič imenovan 4. novembra, torej pozneje.

Zatrdili so še, da ne nameravajo razkrivati svojih dopisov. Vprašanje smo jim zastavili, ker je slišati, da so jih poslali že več, in to s povsem konkretnimi navodili poslovodstvom, kar je v nasprotju z načeli korporativnega upravljanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.