Slovenija
57 ogledov

Dosegel rubež države

Sodišča z vedno novimi dopisi in zahtevami v bistvu zavlačujejo postopke, je pre Žurnal24 main
Izvršitelj. Zvonko Zorč je delal po nalogu sodišč, ki so mu ostala dolžna.

Bizarno. Danes ob 10. uri bo izvršiteljica Branka Horvat Zec iz Maribora izvedla rubež premičnin na Tomšičevi ulici 1 v Ljubljani. Tako je odločilo ljubljansko okrajno sodišče, ker upniku, nekdanjemu izvršitelju Zvonku Zorču iz Kranja, država med drugim dolguje 5.659,55 evra.

Raje rubijo kot plačajo
"A vidite, raje izdajo sklep o rubežu, kot da bi sodišče plačalo tisto, kar je dolžno. Država je največja dolžnica,” je dejal Zorč. “Kot izvšiteljica nikoli ne dajem nobenih informacij," je bila kratka Horvat Zečeva, ki smo jo hoteli vprašati, kaj premičnega razen avtomobilov bi državi lahko vzela. Predvsem pa kje, saj je na naslovu, ki je naveden v sklepu sodišča, torej na Tomšičevi 1, ljubljanska Nama in še 13 drugih podjetij. Da bi bilo na tem naslovu kaj v lasti države, nismo zasledili.

5.659 evrov je država dolžna Zvonku Zorču.

Zorč, ki mu država dolguje plačila za opravljene storitve še iz leta 2000, opozarja na kršenje pravil pravosodja, kar zadeva izplačevanje izterjave sodnih stroškov, ki bi jih moralo plačati pravosodje, ko tega ne naredijo dolžniki. "Meni sodišča preprosto niso želela plačati, čeprav bi po pravnomočni izvršbi to morala storiti v osmih dneh. Že leta 2006 sem se zato odločil sprožiti izvršilni postopek zoper sodišče. A da bi preprečili sramoto, se je denar nenadoma našel, pozabili pa so na zamudne obresti," je navedel Zorč in dodal, da vsake toliko kaj nakažejo, a nikoli vsega.

Moralno-etično sporen
Leta 2006 je Zorča z mesta izvršitelja razrešil takratni pravosodni minister Lovro Šturm. "Čeprav država nima oblikovanih meril, so mene razrešili zato, ker ne izpolnjujem moralno-etičnih kvalitet. Bistvo pa je, da sem državo tožil, ker mi je dala koncesijo za izvršitelja, ne pa tudi dela," pravi Zorč.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.