Slovenija
19695 ogledov

Konec veselja, prihaja poslabšanje vremena

Deževni jesenski dan
Suho bo, a se že kažejo padavine. Dež ponekod že danes in jutri.

Vremenoslovci za danes na vzhodu napovedujejo zmerno, na zahodu in v osrednji Sloveniji pa pretežno oblačno. "Možne so manjše krajevne padavine," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do 22 stopinj Celzija."

Jutri bo na vzhodu zmerno oblačno, drugje pa večinoma pretežno oblačno. "Predvsem na zahodu in jugu lahko pade kakšna kaplja dežja," pišejo pri Arso. "Popoldne se bo oblačnost trgala. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 15, najvišje dnevne od 17 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija."

V sredo in četrtek bo precej jasno, v notranjosti Slovenije bo zjutraj in dopoldne po nižinah megla.

"Naše kraje je iznad Sredozemlja dosegla manjša vremenska motnja," pišejo pri Arsu. "V višinah z južnimi vetrovi doteka bolj vlažen zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad vzhodno in srednjo Evropo bo sprva še vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna nas bo predvidoma dosegla ena vremenska motnja, v začetku naslednjega tedna pa še druga.

"V četrtek, petek in soboto kaže na suho in dokaj sončno vreme," pišejo pri Arsu. "Po nižinah v notranjosti države se bo zjutraj in deloma dopoldne zadrževala megla. Ob koncu in v začetku naslednjega tedna bo verjetnost za padavine povečana, točen razvoj pa je še precej negotov. Hladneje bo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • smejka 15:17 15.oktober 2018.

    To maš...ne bodite prepametni.Pri nas je ob 9:30 deževalo. Vaš cilj je zgolj o nekomu slabo govorit? Če imate sonce ga užijte.

  • To Maš 14:37 15.oktober 2018.

    Aha vi bi bili pa radi posebni in drugačni. S takim veseljem napovedujete to poslabšanje, kot da ste ga komaj čakali oziroma ste komaj čakali, da nam zarinete u faco da končno prihaja dež. Ni čudno da bralci bežijo od ...prikaži več vas. Pozitiva ga zmaga vedno. Mimogrede, vasj pozanimajte se malo preden pištete neumnosti oziroma preverite dve internetni vremenski strani. Namreč razen vas cel vesoljni svet napoveduje sončno in toplo vreme še do sobote. Ampak lejte, naj bo karkoli, da le vi lepše spite po noči.

  • NeAnonimni 09:05 15.oktober 2018.

    Samo danes bo mal dežja, potem pa spet lepo in ni konec veselja.