Slovenija
4802 ogledov

Dosegla nas je hladna fronta, v Kranjski Gori je sneg

Sneg Epa
Kranjsko Goro je danes zjutraj pobelil sneg.

Danes zjutraj je naše kraje dosegla hladna fronta, ki je ponekod prinesla tudi snežne padavine.

Nad okoli 1500 m nadmorske višine je danes zimsko vzdušje. Meteorologi napovedujejo, da kljub prehodu hladne fronte padavin ne bo veliko. Zapadlo bo okrog 5 cm snega, višje do okoli 10 cm. Višina snežne odeje na Kredarici trenutno znaša 50 cm, na najvišje ležečem smučišču Kanin pa 63 cm. Z manj kot 10 centimetrsko odejo so prekriti tudi nekateri drugi vrhovi, na primer vrh prelaza Vršič, Vogel in Rogla.

Sneg pa je pobelil tudi nekatere višje ležeče doline. V Krajnski Gori so se danes prebudili v hladno in zasneženo jutro.

Oblačnost se bo pričela trgati

Danes bo sprva oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 900 metrov. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, napoveduje ARSO.

Popoldne bodo padavine ponehale, oblačnost se bo pričela trgati. Dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 15 stopinj Celzija. V torek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo zmerna burja. V notranjosti bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na jugovzhodu. Jutranje temperature bodo od -2 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 4 do 12, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Srednjeročno napoved vremena si lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • molka 10:41 08.november 2021.

    sred zime sneg vav cudez novinarcki blesavi