Slovenija
71 ogledov

Dostop do morja za vse

Nesi dulai Suzana Kos
Plaža. Za dogajanje bodo po Janu Plestenjaku skrbeli študentje Turistice.

Portorož. "Zaradi nekaterih tajkunov smo izgubili določene dele plaž, čeprav je to v nasprotju z zakonodajo; dostop do morja morajo imeti vsi, ne glede na njihov socialni položaj," je prepričan Anton Gosar, dekan Turistice, fakultete za turistične študije.

Fakulteta je od piranskega javnega podjetja Okolje za pet let v upravljanje dobila del portoroške obale, kjer je imel na Bernardinu svoj lokal Playa pevec Jan Plestenjak. "Plaža bo ostala odprta za vse, vstopnine ne bo, le vsebino ji bomo dodali," zagotavljajo študentje Turistice, ki bodo na njej izvajali nekakšno prakso oziroma, kot so jo poimenovali sami, plažni laboratorij, v okviru katerega načrtujejo tudi animacijo za goste.

Doslej lokalni gostje

Plaža je sicer edina nekomercialna plaža v Portorožu in tudi edina z naravno senco borovcev, na njej pa se večinoma kopa lokalno prebivalstvo. "Plažo bomo uradno odprli za velikonočni vikend, 29. marca," napoveduje Aleksandra Brezovec, mentorica skupine študentov tretjega letnika, ki so oblikovali vizijo razvoja plaže v prihodnje. V posebni anketi so tudi ugotovili, da poraba na plaži v povprečju ne preseže deset evrov na dan.

"S predstavljenimi načrti na plaži Turistice, na katero gre okoli 300 kopalcev, smo zadovoljni, dobro je tudi, da bo ostala dostopna vsem," ob tem komentira Nesi Dulai iz Okolja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.