Slovenija
5423 ogledov

Dovolj imajo: Darsovi delavci danes na protest

DARS
1/6
Saša Despot
Sindikat delavcev Darsa danes pred Darsovo upravno stavbo v Ljubljani organizira protest, saj je nezadovoljen s potekom pogajanj z vodstvom glede plač zaposlenih. Opozarja, da število zaposlenih že leta stagnira, delovne obremenitve pa naraščajo. Zaposleni so nezadovoljni tudi zaradi političnega kadrovanja v vodstvu in s tem povezani prejemki.

Sindikati v Darsu so podali predlog za dvig osnovnih plač v podjetju zaradi zaostankov v rasti plač, ki so se nabrali med leti 2009 in 2019. Delo postaja vse zahtevnejše in nevarnejše, pritiski na zaposlene pa se povečujejo do te mere, da to že vpliva na varnost zaposlenih, so v četrtek sporočili iz Sindikata delavcev Darsa, ki je del KSS Pergam.

"Medtem ko so poslovni rezultati v družbi odlični in ostajajo neporabljena sredstva na postavki stroškov dela, se nezadovoljstvo zaposlenih posledično povečuje," so poudarili in dodali, da nezadovoljstvo potrjujejo tudi ankete med zaposlenimi.

DARS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Upravi tudi očitajo, da se do napovedi javnega shoda o dvigu plač ni želela resno pogovarjati. V pogajanjih je uprava sicer podala nekatere predloge za dvig plač zaposlenih, vendar je velika večina članov sindikata predloge zavrnila, saj se le delno nanašajo na dvig osnovnih plač, so dodali.

Javni shod ob 14. uri organizirajo kot izraz nezadovoljstva z dano ponudbo uprave in v podporo prizadevanju Sindikata delavcev Darsa v boju za višje plače zaposlenih ter kot opozorilo upravi, da v izogib zaostrovanju sindikalnih aktivnosti stori dodatne korake v smeri upravičenih pričakovanj in zahtev zaposlenih, so sklenili.

DARS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 23
  • Ender3 14:53 21.junij 2024.

    Itak, da je protest politično motiviran s strani opozicije. Tokrat je na delu NSi. Potem, ko so zamenjali Hajdinjaka so na Darsu izgubili svoj bankomat. In s tem protestom bodo nadaljevali mantro o tem kako pod trenutno vlado vse protestira ...prikaži več od nezodovoljstva.

  • sokol7 10:57 21.junij 2024.

    Svoboda izvaja povsod isti scenarij. Prevzame položaje in svojim dodeli astronomske plače za poslušnost, za delavce pa to komunistično nakladanje, da "bomo uredili" s figo v žepu. Če s pomočjo medijev že dve leti za nos vlečejo cel javni sektor, ...prikaži več zdravnike kaj je zanje en Dars.

  • atamama 10:41 21.junij 2024.

    Sem imel priliko v gostilni videti fešto, ko je šel v penzijo delavec iz Darsa.... Glede na izobrazbo veliko primerljivih poklicev samo sanja o tej višini penzije.... toliko ob rob. Sicer pa se ve čigav pašaluk je ta firma...